Bov med forårsgrønt
En lækker grøn forårs- eller sommerret med nye, sprøde grønsager og nye kartofler.
                                                        Antal personer: 4 prs.
                                                    
                                                    
                                                        
                                                
                                                
                                                                Ca. 3/4 kg dyrekød med ben (hals kan også anvendes).
                                                                Urter til kogning, f.eks. løg, gulerod, persillestilke, frisk timian
                                                                1 liter suppe fra det kogte kød
                                                                Salt
                                                                -
                                                                Grøntsager ca. 300 g pr. pers.:
                                                                1 bundt grønne asparges
                                                                6-8 nye gulerødder
                                                                3 bundter forårsløg 
                                                        
                                                        
                                                                1-2 fennikel
                                                                -
                                                                
                                                                1 dl fløde, 13 %
                                                                Ca. 2 tsk. maizena 
                                                                1 bundt dild
                                                                -
                                                                Tilbehør:
                                                                Klippet dild og nye kartofler
                                                        
                                                    Fremgangsmåde:
Klargøring af grønsagerne:
Skyl aspargesene, det nederste stykke træede bund fjernes ved at knække det af. Skær aspargesene i ca. tre cm lange stykker. Gulerødder skrælles og skæres i skiver. Den øverste top og rod skæres af forårsløgene, og de skæres i skiver. Fennikel skylles, roden skæres bort, og de skæres i strimler.
- Sæt kødet over i så meget vand, at det netop er dækket. Skum suppen, når den begynder at koge, og tilsæt urter og ca. 1 spiseskefuld salt. Kog kødet ved svag varme, til det er mørt – ca. halvanden time. Si suppen. Kog suppen ind til lidt kraftigere smag. Skær kødet i tern, og kasser eventuelle sener og ben.
- Kog asparges, gulerødder og forårsløg i suppen hver for sig, til de er knapt møre og tag dem op.
- Kog fennikelstrimlerne helt møre i suppen, og purer fennikel og suppe i en blender til sauce.
- Jævn med maizenaen, som er rørt ud i fløden, og kog saucen igennem.
- Varm kød og grønsager i saucen, og smag til med salt og peber.
Retten serveres med klippet dild og nye kartofler.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken
