Unge, fede agerhøns

At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.

Antal personer: 4 prs.
4 unge, plukkede agerhøns Salt og peber 4 skiver bacon
Fyld: Halve druer uden sten Mandelsplitter

Fremgangsmåde:

  1. Krydr de istandgjorte agerhøns med salt og peber og fyld dem med druer og mandelsplitter. Ombind dem derefter med en skive bacon og pensl med olie.
  2. Stil en foliebakke nederst i kuglegrillen. Læg grillristen på og læg agerhønsene over foliebakken. Sørg for at alle spjæld er åbne. Læg låg på grillen og grill dem ved indirekte varme i 15 minutter. Tag dem ud og pak dem i stanniol. Lad dem trække i 10 minutter på det køligste sted i grillen. Pak dem ud af stanniolen og grill dem endnu en gang ved indirekte varme i ca. 15 minutter. Tag dem ud af grillen og lad dem stå at trække tildækket i 10-15 minutter, før de serveres.

TIPS!

Unge, fede gråænder kan ligeledes grilles, de behøver dog ikke at indpakkes i bacon.


Fremgangsmåde for gråænder:

  1. Klargør gråænderne og krydr dem med salt og peber.
  2. Stil en foliebakke nederst i kuglegrillen. Læg grillristen på og læg ænderne over foliebakken. Sørg for at alle spjæld er åbne.
  3. Læg låg på grillen og grill dem ved indirekte varme i ca. 40 minutter.
  4. Tag dem ud af grillen og lad dem stå at trække tildækket i 10-15 minutter, før de serveres.


Servering:

Fuglene kan eventuelt deles i halve eller kvarte. Serveres med kogte kartofler, eventuelt vendt i smør med salt og hvidløg. Gerne med en let waldorfsalat til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen