Salat med orangemarineret vildandebryst (Forret)

En dejlig forret med smag af orange.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 2-4 vildandebryststykker (afhængig af størrelse) Lidt olie Groft salt ---------------- Orangemarinade: 1 appelsin 2 spsk. soja 2 spsk. akaciehonning 1 spsk. olivenolie Lidt frisk revet ingefær
---------------- Salat: 1 bakke blandede salatblade 2 appelsiner Tranebær eller andre bær 1 pose nødder, evt. pekan ---------------- Salatmarinade: 4 spsk. fløde 2 spsk. balsamicoeddike ½-1 tsk. sukker

Fremgangsmåde:

Marinering af andebryst:

Bland marinaden af fintrevet skal og saft af en appelsin, soja, honning, olie og revet ingefær. Hæld det i en plastpose. Kom kødet i posen, og luk den tæt. Lad kødet marinere mindst to timer – gerne et døgn i køleskabet.

Stegning:

Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt. Kom lidt olie på en stegepande, og varm det op. Brun andebryststykkerne i varm olie ca. et minut på hver side, så de tager farve. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til. Tag andebryststykkerne af panden, og drys med salt. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 minutter.

Dressing og salat:

Pisk fløde og balsamicoeddike sammen, og smag til med sukker. Vend den skyllede og afdryppede salat heri. Salaten har godt af at trække en times tid.

Servering:

Skær kødet i tynde, skrå skiver, og anret dem på salaten. Pynt med appelsinfileter, bær og panderistede pekannødder. Der pyntes med balsamico tilsmagt med rigeligt sukker.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken