Lun salat med linser og vildtfuglelever Fremgangsmåde:

Antal personer: 4 prs.
2 dl små linser Lidt smør 1-2 stængler bladselleri Ca. 5 dl grønsagsbouillon 1-2 slags salater (f.eks. romaine og rucola) 2 syrlige æbler + lidt citronsaft Fuglelever, mængde efter behov Salt og kværnet peber
Dressing: 1 spsk. balsamico eller rødvinseddike 1 spsk. honning 1 dl vand eller bouillon 2 spsk. olie - Tilbehør: Brødcroutoner

Fremgangsmåde:

  1. Skyl linserne godt.
  2. Snit bladselleristænglerne på skrå, og svits dem i lidt smør i en gryde.
  3. Kom linser og bouillon ved, og lad det koge i 25 minutter. Hæld evt. overskydende væske væk.
  4. Skyl og slyng salaterne, og skær romainesalaten i mindre stykker.
  5. Fordel dem på tallerkenerne med tynde æblebåde over (dryp let med citronsaft).
  6. Fordel de lune linser ovenpå.
  7. Dup leverstykkerne tørre med køkkenrulle, og skær dem eventuelt i mindre stykker.
  8. Brun dem ved kraftig varme, og krydr med rigeligt salt og peber.
  9. Lad dem stege et par minutter, tag dem af, kom eddike og honning på panden.
  10. Kom vand eller bouillon ved, og lad det koge ind.
  11. Pisk det i olien, og smag til.
  12. Kom den lune lever på salaten, og dryp dressingen over.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken