Fasan i folie

Lækkert tilberedt fasanbrystkød i folie.

Antal personer: 4 prs.
Fasanbryst Kartofler Svampe (champignon, østershatte, kantareller, Karl John eller andre) Frisk timian 1 fed hvidløg
Lidt smør 1 glas hvidvin Olivenolie Salt og peber

Fremgangsmåde:


1. Klargør fasanbryststykkerne.
2. Skræl eller vask kartoflerne, kog dem i fem minutter i saltet vand, og skær dem i skiver.
3. Rens og skær svampene i mindre stykker, og skær hvidløgsfeddet i tynde skiver.
4. Fasankødet brunes på panden i lidt smør, krydres med salt og peber og tages herefter af panden.
5. Svampe og hvidløg brunes nu i yderligere smør, tilsæt kartoffelskiverne, og bland det hele godt med at par spiseskefulde olivenolie. Tilsæt lidt timianblade efter smag, og krydr igen med salt og peber.
6. Tag et stykke folie for hvert fasanbryst, fold folien sammen på midten, så den ligger dobbelt for at give folien mere styrke.
7. Fordel grøntsagerne på foliestykkerne. Oven på grøntsagerne lægges et fasanbryst, buk folien op, så hvidvinen kan hældes ved. Luk hver pakke godt, så det ligner en lille pakke.

Retten skal i ovnen i 25 minutter ved 200 grader.

Servering:
Når fasanen er færdig, skæres der hul i folien, og retten anrettes på en tallerken med en stilk bredbladet persille.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken