Ederfulgeruller med flødeost og tomat

Antal personer: 4 prs.
4 edderfuglebryster 8 skiver bacon 8 tandstikkere el. bomuldssnor Salt og friskkværnet peber Smør eller olivenolie 1/2 l mælk eller fløde Ribsgelé
Lidt maizena 200 g hakkede friske champignons Fyld: Ca. 100 g flødeost Ca. 3 spskf. tørrede tomater 1 fed hvidløg Lidt salt og peber

KLARGØRING:
Blotlæg edderfuglebrystet, og skær brystfileten af. Sørg for, at alt fedtet fra
underhuden fjernes. Der bliver to virkelig flotte bryststykker af hver fugl.
Lårkødet anvendes f.eks. til edderfuglegullasch.
Kasser resten.

Fremgangsmåde:

  1. Edderfuglebrystet lægges på skærebrættet med den flade side nedad. Læg et snit ind gennem siden på brystet, så det flækkes til to fileter.
  2. De tørrede tomater hakkes meget fintog blandes med flødeosten, lidt salt og peber og et fed grofthakket hvidløg.
  3. Fyldet fordeles på de udskårne filetstykker. De rulles herefter sammen og ombindes med et stykke bacon, og rullerne holdes sammen med tandstikkere eller bomuldssnor.
  4. Brun rullerne på en tør pande. Drys med lidt salt og peber, læg dem i et fad sammen med de rengjorte, hakkede champignoner. Tilsæt mælk eller fløde, og anbring dem i ovnen i ca. 1 time.
  5. Skyen hældes i en gryde og koges op, jævnes let med maizenaen til passende konsistens. Smages til med ribsgelé, salt og peber.

Servering:
Kødsnor eller tandstikkere fjernes, og rullerne skæres eventuelt i skiver, anrettes i skålen med lidt sauce i bunden eller som vist på tallerken.
Kan serveres med enten ris, pasta, stegte eller kogte kartofler og gerne med en lækker salat til.

Velbekomme!

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken