Syltede hyben

En klassiker til vildtretter. Der findes utallige hybenopskrifter, da hyben kan bruges til mange spændende ting i madlavning, for eksempel marmelade, gelé, chutney, brød og meget mere. Prøv syltede hyben. Det er en klassiker, og det smager fantastisk til vildtretter.

Antal personer: 10 prs.
Ingredienser: 300 g hyben ½ dl eddike ½ dl vand
175 g sukker 1 spsk. citronsaft 1 vaniljestang 1 tsk. flydende Atamon

Fremgangsmåde:

  1. Hybenfrugten befries for stilk og blomst, skylles og flækkes. Herefter tages kernerne ud med en teske.
  2. Vaniljestangen flækkes og snittes fint. Den koges sammen med eddike, vand, sukker og citronsaft til en lage. Heri dampes de rensede hyben ca. 20 minutter. Du
    kan evt., inden du damper dine hyben i sukkerlagen, give dem et let opkog i kogende vand. Noget af vandet kan bagefter bruges til sukkerlagen, hvilket forhindrer,
    at de færdigsyltede hyben bliver hårde.
  3. Sukkerlagen skummes, hvorpå der slukkes for varmen, og Atamon røres i.
  4. Fyldes på glas og tilbindes straks.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken