Svampe- eller enebærsmør

SERVER LIDT "BLÆRET" smør, når der steges vildt på grillen.

Antal personer: 10 prs.
Ingredienser: Svampesmør: 250 g smør 200 g vildt svampe 2 spsk. frisk bredbladet persille Salt og peber ---------------- Enebærsmør
250 g smør 4-6 moste enebær 1 knivspids cayennepeber ½ tsk. dijonsennep Ca. 2 spsk. rapsolie Lidt citronsaft Evt. lidt grove saltflager

Fremgangsmåde:

Svampesmør:

  1. Lad smørret blive blødt ved stuetemperatur.
  2. Rens svampene, og skær dem i skiver. Skyl persillen, lad den dryppe af, og hak den.
  3. Smelt ca. 25 g af smørret i en gryde.
  4. Kom svampene i. Krydr med salt og peber, og svits dem over middel varme – rør af og til – i ca. 5 minutter til de er møre.
  5. Purer dem i en foodprocessor, og køl dem af.
  6. Rør smørret cremet i en skål, og rør så svampepuré og persille i. Smag til med salt og peber.
  7. Sæt blandingen på køl nogle timer før brug.

Enebærsmør:

Enebær er to år om at modnes. Det første år er de grønne, men modnes langsomt derefter. De kan plukkes, når de er blåsorte. Er de blevet brune og kedelige, bør de ikke plukkes. De høstes sent på sommeren og tidligt om efteråret.

  1. Lad smørret blive blødt ved stuetemperatur.
  2. Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser, og smag til med citronsaft og salt, gerne grove flager så det knaser en smule. Sæt blandingen på køl nogle timer før brug.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken