Friturestegte hyldeblomster

Herligt til den søde tand.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: Hyldeblomster (hele skærme) Flormelis Olie til friturestegning ---------------- Beignetdej: 500 g hvedemel
30 g sukker 10 g salt 1 æg 1 øl 4 dl lunken vand 1 dl olie 4 æggehvider, stiftpiskede

Fremgangsmåde:

  1. Start med at plukke en masse hyldeblomstskærme med stilk.

Beignetdej:

Alle ingredienserne bestående af mel, æg og mælk røres sammen til pandekagedejskonsistens, og tilsættes en smule salt og olie. Det stilles til side 1 times tid. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen, hvorefter beignetdejen er klar til brug.

Friturestegte hyldeblomster:

  1. Hyldeblomstskærmene rystes godt.
  2. Skærmene dyppes i beignetdej.
  3. Herefter lægges de i olien, som er opvarmet til ca. 180 grader C. Temperaturen tjekkes ved at dyppe et af emnerne ned i olien. Bruser og syder det grundigt, er
    olien klar.
  4. De dyppede hyldeblomstskærme frituresteges i olien, til de er gyldne.
  5. Skærmene serveres varme, og drysses med flormelis lige inden servering. Blomsterne indtages uden stilke.

HUSK!
De friturestegte blomster må ikke stables oven på hinanden, da de derved får en ikke særlig lækker konsistens. De skal beholde deres sprødhed!

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken