Flamberet pebervildt på grillen

SMAGEN, DUFTEN OG hyggen ved at grille er med til at gøre denne form for tilberedning populær. Vildtkød er, som mange ved, fremragende at grille. Vælges de rigtige kødstykker kan det ikke gå helt galt, hvis man ellers behandler kødet skånsomt under tilberedningen, for alt lækkert kød kan forkulles og gøres uspiseligt - uanset hvad vi vælger. Så grill vildtkød med omhu, så bliver resultatet godt. Hvilke stykker vælger vi til denne ret: Brystkød fra fuglevildt. Skiver af filet eller mørbrad fra råvildt, kronvildt eller dåvildt. Skiver af inderlår eller tyksteg fra førnævnte kan også anvendes.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 600-800 g vildtkød 1 spsk. syltede grønne madagaskar peberkerner (fås på små glas/dåser) 2 spsk. olie 100 g smør 4 spsk. cremefraiche 18 %
Lidt fløde 4 spsk. cognac Salt Evt. hvidløg og frisk rosmarin Grillbakke med lukket og glat bund

Fremgangsmåde:

  1. Tænd op i grillen i den ene eller begge sider, men bibehold et sted på grillen, hvor der ikke er optændt, så kødet kan trækkes hen på et knapt så varmt sted efter
    bruning. Så der altså er mulighed for både direkte og indirekte varme.
  2. Peberkernerne hakkes groft med en kniv, og kødstykkerne vendes i peberet, som trykkes godt ind i kødet med en spiseske. Lad kødet hvile en halv time, inden det steges, så pebersmagen trænger ind.
  3. Dup forsigtigt lidt olie på kødet, og grill kødet på direkte varme, så kødporerne „lukkes“, og kødet får en pæn gylden farve. Tag kødet af varmen.
  4. Grillbakken stilles på grillen, og smørret kommes deri. Når smørret er gyldent, lægges kødet i bakken, salt drysses på, og det steges færdig ved passende varme. Smørret må ikke branke! Hvidløg og frisk rosmarin kan kommes ved for smagens skyld.
  5. Når kødet er passende stegt, kommer det store øjeblik: flambering. Den afmålte mængde cognac hældes over i en kop, hældes i grillbakken og skal omgående antændes, så hav tændstikken parat. Hold hovedet væk, når cognacen antændes!
  6. Spritten brænder på et øjeblik, bøfferne tages op og sættes på et forvarmet fad. Cremefraichen kommes op i bakken med fedtstoffet og kødsaften. Det varmes op og
    må gerne rundes op med en klat smør og lidt fløde. Pisk let over svag varme, og smag det til med salt og eventuelt lidt peber.

Servering:

Store hjemmelavede pommes frites, bagekartofler, kartoffelmos, hvide kartofler – alle typer kartofler kan stort set anvendes til denne ret. Server en lækker salat til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken