Dyrelever i rødt

Antal personer: 4 prs.
600 g dyrelever Mel, salt og peber 2 løg skåret i ringe 100 g smør 2-3 dl grønsagsbouillon 1-2 fed hvidløg
Evt. 1½ dl piskefløde 1 dåse hakkede, flåede tomater Frisk basilikum 1 kvist timian Evt. maizena til jævning

Fremgangsmåde:

  1. Klargør leveren, og udvand den evt. i vand eller mælk. Tag leveren op, dup den tør med køkkenrulle, og flå den tynde hinde af, hvis det ikke er gjort forinden.
  2. Skær leveren i 1 cm tykke skiver, og vend dem i mel iblandet salt og peber. Steg leverskiverne gyldne i smør på en varm pande. Stegetiden er blot 11/2-2 minutter på hver side. De må gerne være rosa indeni. Tag leverskiverne op, læg dem på et fad, og hold dem varme. Løgringene steges af og holdes varme sammen med leveren.
  3. Kog panden af med bouillon, hæld det i en gryde, og tilsæt presset hvidløg, hakket tomat og timian. Lad det koge godt igennem. Hvis man ønsker det, kan man tilsætte fløde til saucen. Lad saucen koge yderligere, til den jævner let. Lidt friske basilikumblade kommes ved til sidst. Smag saucen til med salt og peber. Saucen kan jævnes med lidt maizena, hvis man ønsker en tykkere konsistens.


Servering:

Leveren anrettes på fad eller tallerken med de stegte løgringe. Serveres den på tallerken, lægges en bund af den røde sauce. Ellers serveres saucen ved siden af. Den stegte vildtlever er fremragende med bagte kartofler og hvidløgssmør, men kan også serveres med ris, frisk pasta eller hvide kartofler. Retten pyntes med friske basilikumblade, som står sig godt sammen med tomatsaucen.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken