Hjertestroganoff
                                                        Antal personer: 4 prs.
                                                    
                                                    
                                                        
                                                
                                                
                                                                600 g dyrehjerter 
                                                                Lidt mel 
                                                                Olie
                                                                Smør
                                                                1/2 l vand 
                                                                1 dåse hakkede, flåede tomater 
                                                                Lidt hvidløg 
                                                        
                                                        
                                                                250 g champignon 
                                                                1-2 løg 
                                                                2 dl fløde eller cremefraiche 
                                                                Salt og peber 
                                                                Paprika
                                                                
                                                        
                                                    Fremgangsmåde:
- Skær hjerterne fri for årestammer, og skyl dem grundigt for blod. Tør dem godt, og skær dem i strimler på ca. 4 x 1 cm.
- Stykkerne vendes i en pose med lidt mel, salt og peber, hvorefter de brunes i hed olie i en gryde.
- Vandet tilsættes, og det simrer under låg, til hjertestrimlerne er helt møre.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft, champignoner renses og skæres i kvarte.
- De hakkede løg og hvidløg svitses i smør i en gryde med lidt paprika sammen med champignoner. De hakkede tomater tilsættes.
- Når kødet er mørt, jævnes stegeskyen med fløde eller creme-fraiche, hvorefter det hele vendes forsigtigt sammen. Hele herligheden smages til med salt og peber.
Servering:
Retten serveres med kartoffelmos eller ris. En lækker salat står godt til denne ret.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken
