Gråand med bagte urter, svampe og pebersauce
Unge vildænder er mest velegnede til denne ret.
                                                        Antal personer: 4 prs.
                                                    
                                                    
                                                        
                                                
                                                
                                                                2 ænder (a 550-850 g) 
                                                                1 løg 
                                                                1/2 porre 
                                                                2 stilke blegselleri 
                                                                2 gulerødder 
                                                                1/2 skrællet knoldselleri 
                                                                2-3 skrællede bagekartofler 
                                                                4-5 stilke frisk timian 
                                                                Olie til stegning 
                                                                Salt og peber
                                                                
                                                        
                                                        
                                                                Sauce:
                                                                2 1/2 dl grønsagsbouillon 
                                                                2 1/2 dl fløde 
                                                                2 1/2 dl cremefraiche, 18 % 
                                                                1-2 tsk. sennep 
                                                                1 tsk. syltede grønne peberkorn
                                                                1 spsk. sojasauce
                                                                -
                                                                Garniture:
                                                                Blandede svampe
                                                                
                                                        
                                                    Fremgangsmåde:
- Rengør og klargør ænderne.
 - Varm lidt olie på en pande, og brun ænderne godt på alle sider.
 - Rengør løg, porre, blegselleri, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Skær dem i passende grove stykker og vend dem i lidt olie, salt og peber med nogle stilke frisk timian.
 - Læg det hele i en smurt bradepande og læg ænderne ovenpå. Krydr gråænderne, og bag det i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
 - Sluk for ovnen, og lad det hele hvile 10 minutter inden servering.
 
Sauce: 
Hæld eventuel væde fra bradepanden i en gryde. Tilsæt bouillon, fløde og peber korn, lad det koge fem minutter, og tilsæt cremefraichen. Varm det igennem, og smag til med sennep og soja.
Servering: 
Parter gråænderne og server med de bagte urter, grønsager, smørstegte svampe og saucen.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken