Hurtig undersøgelse for prostataforandringer uden unødige vævsprøver.

Capio Privathospital er et af Danmarks største, landsdækkende privathospitaler med 5 hospitaler på tværs af landet samt landets største center for avanceret billeddiagnostik (MR-scanning, røntgen etc.). Som medlem af Danmarks Jægerforbund får du 15 pct. rabat på MR-scanning for prostataforandringer på Capio Privathospital i Aarhus*. (Normalpris kr. 5.900)

Prostataforandringer

I Danmark bliver omkring 12.000 mænd årligt henvist til undersøgelse for forandringer i prostata. Blandt dem opdager man hvert år næsten 4.600 nye tilfælde af prostatakræft.

Hvis du enten …

  • er arveligt disponeret for prostatakræft
  • har forhøjet PSA-tal (målt med blodprøve)
  • har symptomer som f.eks. at komme af med vandet, slap stråle og hyppig og evt. natlig vandladning

… kan din egen læge eller en urolog henvise dig til undersøgelse for prostatakræft.

Undersøgelsen frem til nu

Hidtil har undersøgelsen af prostataforandringer for de fleste indebåret en ultralydsscanning og op til flere vævsprøver taget med nål fra prostata – såkaldte nålebiopsier. På Capio Privathospital i Aarhus kan du blive undersøgt med MR-scanning, som kan vise, om en vævsprøve er nødvendig.

Vi har nogle af landet dygtigste specialister, der er klar til at hjælpe dig.

Fordele ved MR-scanning af prostata

Prostatakræft kan variere i grader. Det kan være en ufarlig tilstand, man blot holder øje med, men kan også være en aggressiv, behandlingskrævende sygdom. Med en MR-scanning af prostata kan man skelne mellem farlige og ufarlige forandringer i prostata og vurdere, om det er nødvendigt at tage vævsprøver.

Er der efter scanningen brug for at tage vævsprøver af et mistænkt område, kan speciallægen ud fra scanningen se, præcis hvor prøven skal tages. På den måde udsættes du for så få nålestik og dermed så få smerter som overhovedet muligt. Viser MR-scanningen ingen eller blot små, fredelige forandringer, som ikke udgør nogen fare, kan du helt undgå vævsprøver og det efterfølgende kontrolforløb.

Tal med din læge

For at komme til MR-scanning for prostataforandringer skal du først tale med din egen læge eller en speciallæge i urologi. Undersøgelsen med MR-scanning kræver en henvisning fra en læge, da der er tale om en billeddiagnostisk undersøgelse.

Book din scanning med 15 pct. rabat

Ønsker du at booke en MR-scanning af prostata, så ring til os på 8612 1200.
Har du nogen spørgsmål, er du også altid velkommen til at kontakte os!
Læs mere om MR-scanning af prostata på Capio Privathospital her.

* For at være berettiget til rabat skal du oplyse, at du er medlem af Danmarks Jægerforbund ved booking af din scanning. Rabatten kan ikke opnås med tilbagevirkende kraft.