Offentliggjort den: 23. maj 2022

Fri ild mod fynske mårhunde

Alle operative GPS-mårhunde på Fyn og Tåsinge er indsamlet og holder sommerpause. Der er med andre ord sommeren over frit lejde til at nedlægge alle mårhunde.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Mens fynske jægere normalt skal se ekstra godt efter et muligt GPS-halsbånd i kikkertsigtet, før de slipper et skud mod en mårhund, er ilden nu givet fri foråret og sommeren over. Også selvom mårhunden skulle bære et halsbånd. Det melder Naturstyrelsen, efter at man er blevet færdig med at indfange de sidste GPS-mårhunde - de såkaldte judasdyr - på Fyn og Tåsinge. Resten af sæsonen kommer dyrene til at tilbringe på sommerhotel hos AQUA i Silkeborg, indtil det igen er tid til indsats senere på året.

Der er med andre ord sommersæsonen over frit lejde til at skyde alle mårhunde på Fyn og Tåsinge, og som sagt også dem, der måtte være udstyret med en GPS-sender. Sidste år var der forsvundet 4 stk. GPS-mårhunde som styrelsen ikke havde en konkret ’dødsårsag’ på. De var dog alle steriliseret, så der var ingen risiko for at de kunne bidrage til en eventuel bestandsudvikling. I år har man kun mistet forbindelsen til ét dyr og det må gerne skydes, hvis det da ikke allerede ligger dødt et sted.

Ser du dyret på vildtkamera, hører Naturstyrelsen selvfølgelig gerne om det hurtigst muligt. Skulle du få skudchance til det forsvundne dyr, så sørg for ikke at ramme halsbåndet - det kan nemlig genbruges. Kontakt Naturstyrelsen på tlf. 25 40 85 70. De henter meget gerne GPS-halsbåndet. Fanges en levende mårhund med GPS-halsbånd i løbet af sommeren behøver man i øvrigt ikke aflive den, lyder det fra Naturstyrelsen. De henter også meget gerne den levende mårhund, så den kan komme på sommerhotel og genaktiveres til efteråret. Naturstyrelsen forventer at genoptage GPS-indsatsen på Fyn og Tåsinge til efteråret som hidtil.