OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 20. april 2021

Ny jagtansvarsforsikring tilgængelig nu

Til dig, der går på jagt i Danmark eller rundtom i Europa, har Danmarks Jægerforbund nu sikret én jagtansvarsforsikring, der dækker i hele Europa, og så endda til en fordelagtig medlemspris for medlemmer af jægerforbundet.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Kim Toft

Fra og med i dag, tirsdag den 20. april 2021, kan medlemmer af Danmarks Jægerforbund tegne en Europæisk jagtansvarsforsikring med rabat. Selvrisikoen er på kun 500 euro. En af fordelene ved denne nye europæiske jagtansvarsforsikring er, at den dækker væsentligt mere end den danske jagtansvarsforsikring, som er tilknyttet dit jagttegn. Den danske dækker kun skader, der sker under selve jagten, mens du med den europæiske jagtansvarsforsikring vil være dækket fra du tager på jagt og til du er hjemme igen - også i Danmark.

Forsikringen bliver som sagt tilgængelig fra på tirsdag på jagtforsikring.online, eller via jaegerforbundet.dk.

Hvordan man bestiller en forsikring

Straks efter bestilling modtager du en bekræftelse i din e-mail, og denne bekræftelse kan anvendes som dokumentation for, at du har indløst din jagtansvarsforsikring. Forsikringsbetingelsernes komplette ordlyd er blevet oversat til dansk og kan allerede nu læses her.

Onlinebetaling vil i første omgang være lidt anderledes end det, du sikkert er vant til. Betalingen sker nemlig via SEPA, der står for Single European Payments Area, og som er en sikker fælles europæisk online bankløsning. Det, du skal gøre, er at finde dit IBAN-nummer, som er det internationale kontonummer, som udenlandske banker skal bruge for at identificere din bankkonto. Alle danske bankkonti har ud over det almindelige reg.nr. og kontonummer et IBAN-nummer. IBAN-nummeret er på 18 cifre og starter i Danmark altid med DK.

På hjemmesiden, hvor du foretager din bestilling, skal du blot indtaste dit IBAN-nummer, når du bliver spurgt om det, og så foregår resten helt automatisk.

Gothaer-forsikringer kan konverteres

For dig der allerede har købt en 1-års eller 3-års forsikring ved Gothaer er der også gode nyheder. Den forsikring, du har lige nu, gælder kun i Tyskland og Østrig, men ved køb af en ny forsikring, kan du oplyse forsikringsnummeret på din nuværende Gothaer forsikring, der så annulleres. Den resterende præmie tilbagebetales og der udstedes en ny forsikring med et nyt forsikringsnummer.

Priser på forsikringen

Medlem af DJ:

  • 1 års varighed med dækning på 6 mio euro. Pris: 35,82 euro
  • 1 års varighed med dækning på 15 mio euro. Pris: 46,40 euro
  • 3 års varighed med dækning på 6 mio euro. Pris: 101,42 euro
  • 3 års varighed med dækning på 15 mio euro. Pris: 132,27 euro.

Ikke medlem af DJ:

  • 1 års varighed med dækning på 6 mio euro. Pris: 59,63 euro
  • 1 års varighed med dækning på 15 mio euro. Pris: 77,37 euro
  • 3 års varighed med dækning på 6 mio euro. Pris: 169,97 euro
  • 3 års varighed med dækning på 15 mio euro. Pris: 220,48 euro.

Hvis du som medlem af Danmarks Jægerforbund vælger at tegne denne europæiske jagtansvarsforsikring med en dækning på op til 15 millioner euro og gældende for en treårig periode, koster det altså kun 132,27 euro (ca. 983,64 kr.). Det vil sige, at du for kun 328 kr. om året er dækket for skader, som du måtte forvolde i forbindelse med dine jagter rundtom i hele Europa.