Offentliggjort den: 23. april 2021

Fri ild mod fynske mårhunde

Alle operative GPS-mårhunde på Fyn og Tåsinge er nu indsamlet og holder sommerpause. Der er med andre ord sommeren over frit lejde til at nedlægge alle mårhunde.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Mens fynske jægere normalt skal se ekstra godt efter et muligt GPS-halsbånd i kikkertsigtet, før de slipper et skud mod en mårhund, er ilden nu givet fri sommeren over. Også selvom mårhunden skulle bære et halsbånd. Det melder Naturstyrelsen, efter at man er blevet færdig med at indfange de sidste GPS-mårhunde - de såkaldte judasdyr - på Fyn og Tåsinge. Resten af sæsonen kommer dyrene til at tilbringe på sommerhotel hos AQUA i Silkeborg, indtil det igen er tid til indsats senere på året.

Der er med andre ord sommeren over frit lejde til at skyde alle mårhunde på Fyn og Tåsinge, og som sagt også dem, der måtte være udstyret med en GPS-sender. Der er nemlig forsvundet 4 stk. GPS-mårhunde som styrelsen ikke har en konkret ’dødsårsag’ på. De er formodentlig kørt over eller druknet, men der er en mulighed for at de kan være i live endnu. De er dog alle steriliseret, så der er ingen risiko for at de bidrager til en eventuel bestandsudvikling. Skulle du komme forbi én af de forsvundne 4, så sørg for ikke at ramme halsbåndet - det kan nemlig genbruges. Kontakt Naturstyrelsen på tlf. 25 40 85 70. De henter meget gerne GPS-halsbåndet. Fanges en levende mårhund med GPS-halsbånd i løbet af sommeren behøver man i øvrigt ikke aflive den, lyder det fra Naturstyrelsen. De henter også meget gerne den levende mårhund, så den kan komme på sommerhotel og genaktiveres til efteråret.

Desuden er der omkommet yderligere 2 GPS-mårhunde, som hhv. blev kørt over på motorvejen ved Ejby og druknet i Svendborg Sund. Naturstyrelsen forventer at genoptage GPS-indsatsen på Fyn og Tåsinge til efteråret som hidtil.