Sådan får du lyddæmperen med på jagtrejsen

Mandag, 26. jan 2015

Det har været besværligt at få lyddæmperen med på jagtrejsen, da den ikke kan komme med i våbenpasset. Danmarks Jægerforbund arbejder i EU på, at det bliver muligt, men indtil da er der fundet en midlertidig løsning, hvor de rejsende skal udfylde en deklaration.

Tasken er pakket, og våbenpasset er opdateret. Men lyddæmperen volder problemer, for hvordan skal den registreres, så tolder og myndigheder er tilfredse, og så jagtrejsen kan foregå så glat som muligt?

Nu er svaret på det spørgsmål endeligt klar: Uanset om du skal rejse inden for eller uden for EU's grænser, skal du udfylde en tolddeklarationsblanket fra Politiets hjemmeside.

Blanketten er oprindeligt udformet til at gælde lande uden for EU, men gælder altså midlertidigt også inden for EU.

Danmarks Jægerforbund har arbejdet på en løsning på problematikken, og nu er der altså en midlertidig ordning for de rejselystne jægere. Politiet er i gang med at udforme en opdateret blanket, og at den er nært forstående. Når den er færdig, finder du den på www.politi.dk under borgerservice og blanketter.

Når du rejser ud af landet, skal du indenom en af Skats toldekspeditioner. De vil så stemple blanketten og sende den til dit lokale politi. Samme procedure skal du igennem, når du kommer hjem.

Du kan finde placeringer og åbningstider på landets toldekspeditionskontorer her. Vælg toldekspeditioner. Det er også Skats kontorer, du skal henvende dig til, hvis du har spørgsmål om denne del af processen.

Danmarks Jægerforbund arbejder fortsat på, at du i fremtiden kan tilføje din lyddæmper direkte i våbenpasset.

- Kenneth Sletten Christensen"