OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 23. marts 2021

Ny alliance og flere markvildtlav i Kreds 7

Som annonceret 3. februar 2021 udvikler markvildtprojekterne i kredsen sig fortsat. Udover alliancen med Nordsjællands Landboforening og det første markvildtlav ved Hillerød-Lynge, har kredsen også etableret en alliance med Landboforeningen Gefion, som dækker vest-, midt- og Sydsjælland.

På et møde med bestyrelsesmedlem i Gefion Poul Henrik Prahl, projektleder Ole Hansen fra Vestsjællands Jagtforening og Lars Ehrensvärd Jensen, formand for kredsens Natur- og vildtplejeudvalg besluttedes det at indgå et samarbejde mellem kredsen og Gefion. På det samme møde blev der oprettet et nyt markvildtlav, hvor Poul Henrik Prahls ejendom Smakkerup Gods blev den første ejendom i lavet.

Poul Henrik Prahl plejer at holde nogle såkaldte ”maskinhusmøder” med sine naboer og der vil han overbevise flere om at gå ind i lavet.

Der er yderligere et markvildtlav på vej i Vestsjælland som udspringer af det ovennævnte møde. Når vi ved mere om dette, vil der blive orienteret her på siden.

Derudover er Lars Ehrensvärd blevet inviteret til at fremlægge ideen om denne strategiske alliance mellem jægerne og landbruget for Gefions bestyrelse, når fysiske møder igen bliver mulige. Dette vil forhåbentlig åbne for endnu flere markvildtlav i den del af kreds 7 som ligger i Gefions område.

Endeligt er der måske endnu et markvildtlav under udformning i Nordsjælland mellem Hillerød og Frederikssund.

Der er således potentielt fire lav undervejs i Kreds 7 og indgået alliancer med Nordsjællands Landboforening og Gefion Landforening.