Mårhunde info.

 Info fra 2018:

Indlæg fra Jan B. Rasmussen.

Hermed videresendes Nyhedsbrev fra mårhundeindsatsen til jeres orientering.

Som flere af jer formentlig har set på https://www.facebook.com/maarhundsalling/?ref=bookmarks er der fanget en del hvalpe på det sidste såvel i Salling som i Nordfjends, så det er nu at der er mulighed for at lokke dem i fælderne, da de meget snart vil være i stand til at klare sig selv.

 Nyhedsbrev fra projekt mårhund

Hvalpene er nu ude af gravene eller kommer det meget snart. De næste par måneder er erfaringsmæssigt højsæson!

 Få aktiveret alle kameraer og fælder og hjælpere! Kontakt eventuelt nærmeste MHRJ kollegaer om de har et ”ledigt” kamera i kan låne for en periode!

 Husk at passe jeres foderpladser, inklusiv slåning af græs o.lign., så mårhundene ikke undgår at blive fotograferet eller skudt pga. høj vegetation.

 Der nedlægges stadig også en del mårhunde på bukkejagt. Hvis I er på Facebook o.lign. er her måske en mulighed for at kontakte de heldige jægere og ad den vej rekruttere hjælpere.

 Vedlagt:

  1. Årsrapport for 2017. Vi har forsøgt at samle op på erfaringer og metoder, illustreret med fotos og skemaer. Bemærkninger modtages gerne.

 

HUSK: Mariann Chriél nævnte i sit foredrag på ERFA-mødet, at Veterinærinstituttet er ved at gennemføre en ny føde-undersøgelse for mårhund de næste par måneder. Spiser MH f.eks. æg?

 

DERFOR. Hvis I skyder/fanger mårhunde langt fra foderpladser eller på foderpladser hvor der KUN er fodret med ost eller hundepiller, så skriv det tydeligt på ”dødsattesten”. Disse MH skal bruges til fødeundersøgelse. Få dem frosset ned hurtigst muligt – som altid – og SKRIV med stort ”Sofies mårhunde”. Gælder frem til 1. juli. Tak

 

HUSK. Alle synligt syge eller mårhunde der opfører sig ”sygeligt” skal indleveres til undersøgelse af veterinærinstituttet. Det gælder hele året rundt.

 

HUSK: Veterinærinstituttet ønsker også at modtage vilde mink.

 

Bedste hilsner og Knæk & Bræk Lars & Kalle

 

 

Jan B. Rasmussen

Koordinator

Regulering

Jægerrådet

Skive kommune

4019  6246

       Info fra 2015: