Finalisterne til Årets Vildtret på Samsø er fundet
Seks dygtige kokke har netop kvalificeret sig til at deltage i kokkekonkurrencen
Årets Vildtret 2017, der finder sted på Samsø søndag d. 5. november.
Velsmag frem for stjernestøv
Det var et spændt dommerpanel, der i midten af september satte hinanden stævne til kvalifikationsdelen af Årets Vildtret. Foran sig havde de 22 opskrifter på vildtretter, der var anonymiseret, så dommerne ikke vidste, hvilke restauranter, der deltog. Og dommerne var imponerede:
- Årets deltagerfelt var muligvis det bedste, der nogensinde har været i konkurrencens syvårige historie. Retterne var af meget høj standard, og det var uhyre svært at vælge, fortæller dommer Francis Cardenau, og uddyber:
- At vi ikke kender identiteten på de kokke, der har indsendt opskrifterne, før efter valget er truffet, gør udvælgelsen meget spændende og også meget fair, da kokkenes meritter ikke er et kriterie. Stjerner, anmeldelser og kendisfaktor betyder ingenting, kun velsmag, præsentation og brugen af råvarer.
Lokalt grundlag for nytænkning
Ud af de 22 indkomne opskrifter blev der i enighed fundet frem til de seks bedste, hvis skabere nu kan se frem til at dyste i den store finale på Samsø den 5. november.
Kokke fra hele landet og fra meget forskellige restauranter havde indsendt bud til kvalifikationen, og fælles for alle var elegant brug af lokale råvarer og spændende gastronomiske nyskabelser. Dommer Vivi Schou forklarer:
- Igen i år kan vi glæde seks kokke med, at de er kvalificeret til finalen. Der var stor variation på tværs af de indsendte opskrifter, og generelt var niveauet tårnhøjt. Vi så eksempler på stor innovation i forhold til vildt som råvare, og publikum kan virkelig glæde sig til at få nye gastronomiske indtryk med sig hjem fra Samsø.
Årets seks finalister er...
- Johannes Fjallheim Kier-Hansen | Guldrummet i Aarhus
- Mads Kongsgaard Jensen | Souschef på Søllerød Kro (1 Michelin-stjerne)
- Nicolas Min Jørgensen | Køkkenchef på Restaurant Substans, Aarhus (1 Michelin-stjerne)
- Anders Rytter | Souschef på Hotel Frederiksminde, Præstø (1 Michelin-stjerne)
- Brian Pedersen | Køkkenchef på Atelier 85, Kvistgaard
- Mathias Sejer Sørensen | Køkkenchef på Stammershalle Badehotel, Bornholm
Samsø Madkulturhus sætter rammen
Finalen i Årets Vildtret finder i år sted i og omkring Samsø Madkulturhus, der blev indviet i sommer.
Publikum kan foruden kokkekonkurrencen se frem til at deltage i forskellige arrangementer, der alle har jagt og natur som tema. Det være sig foredrag, workshops, smagsprøver og lignende.
Programmet offentliggøres i starten af oktober på www.aaretsvildtret.dk